Pellolla hääräävät

Osuuskunnan hallitus vuonna 2015

Toni, puheenjohtaja
Olen 38-vuotias, yksi ruokaosuuskunnan perustajajäsenistä. Intohimoni oli ja on saada paikallismaatalous jälleen palvelemaan paikallisia ihmisiä sekä ihmisten yhteispelin löytäminen yleensäkin. Yhdessä tekeminen on yksi parhaista tavoista saada aikaan helposti isojakin asioita ja mielelläni kannustan muitakin löytämään tämän yksinkertaisen totuuden! Leipätyöni on ohjelmistoalalla, mutta eniten nautin luonnosta ja sen kiertokulusta.
viiva
Tiina, varapuheenjohtaja, talkooryhmän vetäjäP1000949

Yksi perustajajäsenistä. Kasvatan vihanneksia myös itse. Kasvissyöjäperheessä porkkanaa kuluukin. Tarkoitukseni on jättää maailmaan mahdollisimman vähän huonoja jälkiä, elää kohtuus ja kestävyys mielessä ja vaikuttaa omalla toiminnalla asioihin, jotka koen tärkeiksi. Haluan olla mukana luomassa vaihtoehtoa kahden kauppaketjun rinnalle. Nykyisen mallinen kulutusjuhla tekee minut liian usein murheelliseksi. Lapion isku on mielenilmaisu.

viiva

Johanna, sihteeri???????????????????????????????
Liityin ruokaosuuskuntaan, koska olen kiinnostunut ruoasta ja haluan tietää mistä ja miten ruoka mitä syön on tuotettu. Harrastan pienimuotoista puutarhaviljelyä omassa puutarhassa. Joka vuosi on yhtä hienoa nähdä miten siemenestä kehittyy pieni taimi ja siitä ajan myötä kasvi, josta saa syötävää. Haluan tukea puutarhayrittäjiä jakamalla sadon onnistumisen riskin heidän kanssaan.

viiva
Anna-mariaAnna-Maria, rahastonhoitaja, jäsenvastaava
Olen aina ollut kiinnostunut luomuviljelystä ja luonnonmukaisesta elämäntavasta. Lähdin toimintaan mukaan, sillä haluan olla omalta osaltani auttamassa pienviljelyn säilymisessä. Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ovat minulle tärkeitä asioita; pienen lapsen äitinä haluan tarjota niitä kokemuksia myös lapselleni. Lähellä tuotetut, biodynaamiset vihannekset ovat tietysti myös osasyynä osallistumiseeni, kuten myös samanhenkisten ihmisten tapaaminen.

viivakristiina

Kristiina, talkooryhmän vetäjä
Jo vuosia sitten kiinnostuin ruuan vaikutuksesta terveyteen huomattuani omakohtaisesti, kuinka suuri merkitys sillä on, mitä syö. Pidän tärkeänä sitä, että ruoka on puhdasta ja mahdollisimman luonnollisessa muodossaan. Ruokaosuuskuntaan liittymiseen vaikutti myös sen mukanaan tuoma yhteisöllisyys. Yhdessä lasten kanssa pellolla puuhailu on mitä parhainta ajanvietettä ja samalla mukaan saa tuoreet vihannekset suoraan pellosta.viiva
Featured image
Sari
Olen perustajajäseniä ja lähdin mukaan, koska haluan olla tukemassa ihmisenkokoista viljelyä. Minulle on tärkeää puhdas ruoantuotanto, ilman keinolannoitteita ja kemiallista torjuntaa. Elävä maaperä antaa parhaan sadon, joka on turvallista syödä. Heti ensimmäisen satokauden aikana huomasin, miten helppoa ruoanlaitto on, kun kellarista löytyy pitkälle talveen erilaisia kasviksia, joista laittaa ruokaa. Mitkä eivät säily kellarissa, ne voi säilöä kuivattamalla, pakastamalla tai hapattamalla. Näihin on löytynyt vinkkejä osuuskunnan jäseniltä.  Osuuskunta on toiminut  jo kaksi satokautta ja on ollut hienoa huomata, miten toiminta on kehittynyt kokemusten myötä.
viiva
Featured image
Tiina, tiedotusvastaava ja talkooryhmän vetäjä
Liityin ruokaosuuskuntaan, koska minua kiinnostaa puhdas, terveellinen ja hyvänmakuinen ruoka, joka ei kuormita luontoa. Itselläni ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta tai tietoa viljelystä, kasvattamisesta tai suuremmin huonekasveistakaan ennen pellolle menoa. Muiden tukemana oli mahdollisuus saada mahtavan makuista, turvallista ja lähellä tuotettua luomuruokaa; tähän en olisi itse pystynyt. Itseäni kiinnosti erityisesti myös osallistuminen koko prosessiin; ihana syödä ruokaa, jota itse on ollut kasvattamassa siemenestä sadonkorjuuseen. Ruoka tulee silloin erityisellä tavalla lähelle, eikä ole vain kaukana kaupassa valmiina tuotteena. Yhteisöllisesti tuotettu luomuruoka on minulle täten eettinen, terveydellinen ja rehelisesti sanoen ihan myös itsekäs valinta; luomuruokamme maku nimittäin on mahtava.
viiva

kirsi

Puutarhurimme Kirsi Keltti
Olen Muijaniityllä puutarhaa vuodesta 2011 lähtien pitänyt hortonomi, jolle luonnonmukainen kasveintuotanto muodostui johtotähdeksi joskus 2000-luvun alkupuolella. Koulussa ei luomusta sanottu juuri mitään, biodynaamisesta viljelystä puhumattakaan, mutta harjoittelu Järnassa kaikkine sivujuonteineen johti siihen, että jalat upposivat tukevasti biodynaamiseen peltoon. Tässä ollaan eikä muuta voida! 🙂

viiva

Ahkeria jäseniä pellolla kesällä 2013

262

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s